Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friday, 11 May 2012

Allah dah rancang!!!

Bismillahirrahmanirahim....

Assalamualaikum kpd blog ana dan sahabat yg membaca blog ana.....Rasanya dah sebulan x update new entry.....lpas ni klau blog ni masih ada smoga semua dpt manfaat tpi klau dah x dak blog ni ana mintak maaf la ye....InsyaAllah arini dgn rahmat yg Allah pinjamkan nk kongsikan sedikit mengenai ayat Al-Quran yg mengenai Allah sebaik2 perancgn......"wamakaru wamakarallah wallahu khairummakirin" ( Kita merancang Allah juga merancang dan perancangan Allah lah yg terbaik).....

Klau sebelum ayat ini hanya disebut dan dikongsikan bersama sahabat2 yg lain tpi apabila kita sendiri yg lalui situasi ini dan melihat sendiri kekuasaan Allah..Subhanallah,tiada siapa dpt meragui kalam Allah(Al-Quran)...
Ana ingin kongsikan disini dri skop yg kecil dri segi kehidupan seorang pelajar...Kita khususkan kpd pelajar lepasan spm yg ingin memilih jalan masa depannya (it can be said about me)....Sebelum SPM malah sejak kecil kita pasti ada cita2 kan nk jadi apa dan itu mungkin akan jadi 'driving force' utk kita berjaya..So,yg ana nk ingatkan kat diri ana dan sahabat2 mmg kita ada cita2 tetapi Allah juga dh rancang apa yg patut kita jadi di masa depan.Jadi,klau kita x dpt nak memilih jalan mencapai cita2 kita jgn kita tutup trus hati kita utk jln lain yg Allah dah rancangkan utk kita..

Andai cita2 kita untuk menjadi seorang cikgu dan mmg sejak kecil kita dah kaji habis kehidupan seorang cikgu dan dah bersedia mental dan fizikal nk jadi cikgu tunggu nak pi smbung bljaq ja pastu jadi cikgu... tapi tiba2 apa yg kita lalui dlm kehidupan kini membawa kita utk menjadi seorang peguam..tak salah kita buka hati kita untuk mengenali kehidupan seorang peguam dan menjadikannya sebagai cita2 kita....Sebab kadang2 kita punya satu cita2 kerana kita hidup dlm suasana sedemikian dan asyik dengar tntg satu tu jaa so kita x terfikir nak ada cita2 yg lain..Then bila kita berada dlam keadaan untuk tukar cita2 hidup kita dan masa depan cubala mengkaji dan belajar tntg kehidupan bidang yg lain..InsyaAllah akan terputik juga rasa Cinta terhadap bidang yg baru kita mengenali tuu...

Motif utama ana post entri utk tegaskan perkara ni..Jangan tutup hati kita utk jalan yg lain andai kita tak dpt lalui jalan utk capai cita2 kita...Mungkin entri ni pendek tapi InsyaAllah ana harap kita semua dapat ambil manfaat utk tentukan masa depan kita..Wallahua'alam..Ambil yg baik,buang yg buruk dan betulkan yg salah..



tinggalkan ketakutan utk ceburi sesuatu yg kita x pernah jangkakan....




salam tranformer,
mujahidah...

Allah dah rancang!!!

Bismillahirrahmanirahim....

Assalamualaikum kpd blog ana dan sahabat yg membaca blog ana.....Rasanya dah sebulan x update new entry.....lpas ni klau blog ni masih ada smoga semua dpt manfaat tpi klau dah x dak blog ni ana mintak maaf la ye....InsyaAllah arini dgn rahmat yg Allah pinjamkan nk kongsikan sedikit mengenai ayat Al-Quran yg mengenai Allah sebaik2 perancgn......"wamakaru wamakarallah wallahu khairummakirin" ( Kita merancang Allah juga merancang dan perancangan Allah lah yg terbaik).....

Klau sebelum ayat ini hanya disebut dan dikongsikan bersama sahabat2 yg lain tpi apabila kita sendiri yg lalui situasi ini dan melihat sendiri kekuasaan Allah..Subhanallah,tiada siapa dpt meragui kalam Allah(Al-Quran)...
Ana ingin kongsikan disini dri skop yg kecil dri segi kehidupan seorang pelajar...Kita khususkan kpd pelajar lepasan spm yg ingin memilih jalan masa depannya (it can be said about me)....Sebelum SPM malah sejak kecil kita pasti ada cita2 kan nk jadi apa dan itu mungkin akan jadi 'driving force' utk kita berjaya..So,yg ana nk ingatkan kat diri ana dan sahabat2 mmg kita ada cita2 tetapi Allah juga dh rancang apa yg patut kita jadi di masa depan.Jadi,klau kita x dpt nak memilih jalan mencapai cita2 kita jgn kita tutup trus hati kita utk jln lain yg Allah dah rancangkan utk kita..

Andai cita2 kita untuk menjadi seorang cikgu dan mmg sejak kecil kita dah kaji habis kehidupan seorang cikgu dan dah bersedia mental dan fizikal nk jadi cikgu tunggu nak pi smbung bljaq ja pastu jadi cikgu... tapi tiba2 apa yg kita lalui dlm kehidupan kini membawa kita utk menjadi seorang peguam..tak salah kita buka hati kita untuk mengenali kehidupan seorang peguam dan menjadikannya sebagai cita2 kita....Sebab kadang2 kita punya satu cita2 kerana kita hidup dlm suasana sedemikian dan asyik dengar tntg satu tu jaa so kita x terfikir nak ada cita2 yg lain..Then bila kita berada dlam keadaan untuk tukar cita2 hidup kita dan masa depan cubala mengkaji dan belajar tntg kehidupan bidang yg lain..InsyaAllah akan terputik juga rasa Cinta terhadap bidang yg baru kita mengenali tuu...

Motif utama ana post entri utk tegaskan perkara ni..Jangan tutup hati kita utk jalan yg lain andai kita tak dpt lalui jalan utk capai cita2 kita...Mungkin entri ni pendek tapi InsyaAllah ana harap kita semua dapat ambil manfaat utk tentukan masa depan kita..Wallahua'alam..Ambil yg baik,buang yg buruk dan betulkan yg salah..



tinggalkan ketakutan utk ceburi sesuatu yg kita x pernah jangkakan....




salam tranformer,
mujahidah...