Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 16 May 2011

HARI GURU untuk SEMUA!!!!

Bismillahirrahmanirahim......

Assalamualaikum,Alhamdulillah setelah sekian lama ana tinggalkan ,dpt juga update blog ni.....
hmm...Alhamdulillah wa syukur lillah exam dah pun selesai...duk tunggu nak dpt result plak....haraplah result ok,InsyaAllah...

16 Mei 2011.......tarikh ni semua org kenal kan....tarikh hari guru....klau skolah rendah dulu tarikh ni ditunggu2 sbb nak buat jamuan kelas bleh dpt coklat bnyk2 tpi bila masuk alam sekolah menengah ni dah berubah....Tarikh tersebut dinanti utk ucap terima kasih dan minta maaf kpd cikgu2.....begitulah zaman berganti zaman kita pun berubah dgn cara masing2.....Tapi guru2 x kan berubah ,mereka tetap akan setia berjasa kpd kita...melimpahkan ilmu mereka kpd kita.....

Aritu seorang sahabat ana pernah bagitau kat ana....."Setiap yang kamu peroleh darinya ilmu maka dia ialah guru kamu"......Guru bukanlah dikhususkan kpd cikgu2,ustaz ustazah di skolah semata2...Tetapi semuanya ialah guru.....walaupun ilmu disebarkan secara tidak langsung ,seseorg itu ialah guru kpd org yg peroleh ilmu darinya......


Ya Rasulullah,
Engkau murabbi terulung,
Engkau guru kpd seluruh umatmu,
Ajaran Islam kami kenali melaluimu,
kejahilan yg membelenggu,
dibersihkan dgn agama yg benar,
Engkaulah murabbi pembimbing seluruh hidupku.....

Ayah Ibu,
Engkau pendidikku dari kecil,
Kau mendidik sejakku dlm kandungan,
Didikanmu untukku mengenali Allah,
Didikanmu agar tercapai impianmu untukku,
Kau sentiasa menjadi penyelesai kebuntuanku,
Kau beriku ilmu,
agar dapat ku hidup dengan sempurna,
Terima kasih ayah ibu,
Engkaulah kekasih selepas Rasulullah.....

Guru,
Engkau juga tak kulupa,
yang mendidikku,
Pelbagai ilmu kau curahkan kepadaku,
Perhatian kau beri tanpa jemu,
tanpa rungutan kau melayan kerenahku,
Ampunkan daku atas ketidaksopananku,
Terima kasih atas ilmu yang diberi,
Smga kebaikanmu diberkati dan dibalas Allah,
Engkaulah pendidik yang ku kagumi....

Sahabat,
Tanpa kau sedar,
kau juga ialah guruku,
kau mengajarku pabila ku buntu,
kau menegur kecacatanku,
walaupun melalui sikapmu,
dapat ku peroleh ilmu yang bermanfaat,
Terima kasih sahabat atas didikanmu,
Engkaulah pendidik yang ku teladani....



SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA INSAN!!!!
TERIMA KASIH SEMUA.....


salam mujahidah.....

HARI GURU untuk SEMUA!!!!

Bismillahirrahmanirahim......

Assalamualaikum,Alhamdulillah setelah sekian lama ana tinggalkan ,dpt juga update blog ni.....
hmm...Alhamdulillah wa syukur lillah exam dah pun selesai...duk tunggu nak dpt result plak....haraplah result ok,InsyaAllah...

16 Mei 2011.......tarikh ni semua org kenal kan....tarikh hari guru....klau skolah rendah dulu tarikh ni ditunggu2 sbb nak buat jamuan kelas bleh dpt coklat bnyk2 tpi bila masuk alam sekolah menengah ni dah berubah....Tarikh tersebut dinanti utk ucap terima kasih dan minta maaf kpd cikgu2.....begitulah zaman berganti zaman kita pun berubah dgn cara masing2.....Tapi guru2 x kan berubah ,mereka tetap akan setia berjasa kpd kita...melimpahkan ilmu mereka kpd kita.....

Aritu seorang sahabat ana pernah bagitau kat ana....."Setiap yang kamu peroleh darinya ilmu maka dia ialah guru kamu"......Guru bukanlah dikhususkan kpd cikgu2,ustaz ustazah di skolah semata2...Tetapi semuanya ialah guru.....walaupun ilmu disebarkan secara tidak langsung ,seseorg itu ialah guru kpd org yg peroleh ilmu darinya......


Ya Rasulullah,
Engkau murabbi terulung,
Engkau guru kpd seluruh umatmu,
Ajaran Islam kami kenali melaluimu,
kejahilan yg membelenggu,
dibersihkan dgn agama yg benar,
Engkaulah murabbi pembimbing seluruh hidupku.....

Ayah Ibu,
Engkau pendidikku dari kecil,
Kau mendidik sejakku dlm kandungan,
Didikanmu untukku mengenali Allah,
Didikanmu agar tercapai impianmu untukku,
Kau sentiasa menjadi penyelesai kebuntuanku,
Kau beriku ilmu,
agar dapat ku hidup dengan sempurna,
Terima kasih ayah ibu,
Engkaulah kekasih selepas Rasulullah.....

Guru,
Engkau juga tak kulupa,
yang mendidikku,
Pelbagai ilmu kau curahkan kepadaku,
Perhatian kau beri tanpa jemu,
tanpa rungutan kau melayan kerenahku,
Ampunkan daku atas ketidaksopananku,
Terima kasih atas ilmu yang diberi,
Smga kebaikanmu diberkati dan dibalas Allah,
Engkaulah pendidik yang ku kagumi....

Sahabat,
Tanpa kau sedar,
kau juga ialah guruku,
kau mengajarku pabila ku buntu,
kau menegur kecacatanku,
walaupun melalui sikapmu,
dapat ku peroleh ilmu yang bermanfaat,
Terima kasih sahabat atas didikanmu,
Engkaulah pendidik yang ku teladani....



SELAMAT HARI GURU KEPADA SEMUA INSAN!!!!
TERIMA KASIH SEMUA.....


salam mujahidah.....