Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Monday, 26 December 2011

semua orang suka!!!

Assalamualaikum....
Segala Pujian hanya bagi Allah....

hai...apa khabar diri,iman n hati semua???/InsyaAllah semua molek2 belaka ye.......ana skrang ni makin lemah utk share something di blog...x tahu la knpa...ish2....

x nak crita panjang nak crita sikit ja.....skrang ni bg ana kira musim semua dalam perkahwinan n mencari jodoh.....klau kluaq crita bab kahwin x kira dgn sapa2 pun mesti hot giler.......tambah2 klau tanya pasal ciri2 wanita @ lelaki idaman...mmg mcm2 syarat diletakkan utk bakal teman hidup tu.....tp2 kena ingat x semestinya kita akan dpt apa yg kita inginkan kerana Allah telah merancang segala2nya utk kita.....so,utk  dpt sesuatu yg kita inginkan jgn lupa utk berdoa kpd Allah......

dlm2 bnyak orang yg ana jumpa klau bicara soal jodoh semuanya pasti inginkan pasangan yg terbaik...ye la sapa x nak hidup bahagia....klau yg perempuan mesti lelaki yg alim yg dicarinya....klau lelaki mesti yg solehah dicarinya......keinginan tu dah baik tpi kdg2 diri yg meletakkan ciri2 lelaki @ wanita idaman tu x sedar bahwa diri dia pun x sempurna jga tpi pasangan yg dicari sempurna sangat2 bgai bidadari syurga......kita inginkan yg sempurna tidakla salah sama sekali tetapi klau asyik hendakkan org lain yg sempurna dan kita pula x pernah nak sempurnakan diri x boleh la.......so satu ja nasihat kat sini....ana sampaikan nasihat ni dari seorang sahabat ana yg pesan benda ni kat ana.....Nak pasangan yg sempurna,sempurnakan diri.....jangan tunggu dpt psangan yg alim,baik dulu bru nak kita nak jadi baik.....kita sendiri yg kena jadi baik utk dpt yg terbaik..........

ana x tahu la perlu ke ana panjangkan post ni..hmmm takat ni je la kut....

salam mujahidah...








semua orang suka!!!

Assalamualaikum....
Segala Pujian hanya bagi Allah....

hai...apa khabar diri,iman n hati semua???/InsyaAllah semua molek2 belaka ye.......ana skrang ni makin lemah utk share something di blog...x tahu la knpa...ish2....

x nak crita panjang nak crita sikit ja.....skrang ni bg ana kira musim semua dalam perkahwinan n mencari jodoh.....klau kluaq crita bab kahwin x kira dgn sapa2 pun mesti hot giler.......tambah2 klau tanya pasal ciri2 wanita @ lelaki idaman...mmg mcm2 syarat diletakkan utk bakal teman hidup tu.....tp2 kena ingat x semestinya kita akan dpt apa yg kita inginkan kerana Allah telah merancang segala2nya utk kita.....so,utk  dpt sesuatu yg kita inginkan jgn lupa utk berdoa kpd Allah......

dlm2 bnyak orang yg ana jumpa klau bicara soal jodoh semuanya pasti inginkan pasangan yg terbaik...ye la sapa x nak hidup bahagia....klau yg perempuan mesti lelaki yg alim yg dicarinya....klau lelaki mesti yg solehah dicarinya......keinginan tu dah baik tpi kdg2 diri yg meletakkan ciri2 lelaki @ wanita idaman tu x sedar bahwa diri dia pun x sempurna jga tpi pasangan yg dicari sempurna sangat2 bgai bidadari syurga......kita inginkan yg sempurna tidakla salah sama sekali tetapi klau asyik hendakkan org lain yg sempurna dan kita pula x pernah nak sempurnakan diri x boleh la.......so satu ja nasihat kat sini....ana sampaikan nasihat ni dari seorang sahabat ana yg pesan benda ni kat ana.....Nak pasangan yg sempurna,sempurnakan diri.....jangan tunggu dpt psangan yg alim,baik dulu bru nak kita nak jadi baik.....kita sendiri yg kena jadi baik utk dpt yg terbaik..........

ana x tahu la perlu ke ana panjangkan post ni..hmmm takat ni je la kut....

salam mujahidah...