Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 21 December 2011

pesanan ringkas dari mak!!!

Assalamualaikum......

Segala Pujian hanya bgi Allah........

maaf2 la ye blog...skrg ni x da sangat input nak dikongsi di blog...sbb mcm2 faktor....tpi ana akan cuba sedaya upaya utk update blog.....hehe...arini nak share sdikit tntg pesan yg mak ana sampaikan...x la panjang pun dan bg ana bermanfaat x tau la bg orang lain.....dialog ini bukanlah ori tpi ana dah edit ...tp2 isi dia sama IsnyaAllah.......(^_^)...

mak : lpas spm ni kena belajar masak....

ana : nanti je la mak.....awat slalu org prmpuan ja kena blja masak???

mak : bila nak blja,klau duk nanti2 ja........x kisah la prempuan or lelaki semua kena tau masak..nanti sapa nak bg perut tu makan....tak kan mamak kat restoran 24 jam tu yg nak masak bg kat ampa....

ana : tp tkut la nak msak...satgi masak x sedap kan membazir....

mak : x msak lg mna tahu....cuba pelan2 bru bleh pandai...klau x mmg nasi bungkus la tiap2 hari.....

ana : ok2....


kesimpulannya yg ana nk sampaikan kat sini kpd semua remaja remaji bljar la memasak eh...nanti sapa nak bg mkn kat perut kita...then another thing ,klau kita x cuba sesuatu kita x kan tahu kebolehan dan kelemahan kita so let's try it........satu lg kwn ana prnah ckp kat ana.....sblum nk pikat hati suami kena pikat perut suami dlu...so kena la pandai masak bru boleh pikat perut suami...hehe.....


mujahidah.....

























pesanan ringkas dari mak!!!

Assalamualaikum......

Segala Pujian hanya bgi Allah........

maaf2 la ye blog...skrg ni x da sangat input nak dikongsi di blog...sbb mcm2 faktor....tpi ana akan cuba sedaya upaya utk update blog.....hehe...arini nak share sdikit tntg pesan yg mak ana sampaikan...x la panjang pun dan bg ana bermanfaat x tau la bg orang lain.....dialog ini bukanlah ori tpi ana dah edit ...tp2 isi dia sama IsnyaAllah.......(^_^)...

mak : lpas spm ni kena belajar masak....

ana : nanti je la mak.....awat slalu org prmpuan ja kena blja masak???

mak : bila nak blja,klau duk nanti2 ja........x kisah la prempuan or lelaki semua kena tau masak..nanti sapa nak bg perut tu makan....tak kan mamak kat restoran 24 jam tu yg nak masak bg kat ampa....

ana : tp tkut la nak msak...satgi masak x sedap kan membazir....

mak : x msak lg mna tahu....cuba pelan2 bru bleh pandai...klau x mmg nasi bungkus la tiap2 hari.....

ana : ok2....


kesimpulannya yg ana nk sampaikan kat sini kpd semua remaja remaji bljar la memasak eh...nanti sapa nak bg mkn kat perut kita...then another thing ,klau kita x cuba sesuatu kita x kan tahu kebolehan dan kelemahan kita so let's try it........satu lg kwn ana prnah ckp kat ana.....sblum nk pikat hati suami kena pikat perut suami dlu...so kena la pandai masak bru boleh pikat perut suami...hehe.....


mujahidah.....