Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, 25 January 2012

We get what We give !!!

Bismillahirrahmanirahim......

Assalamulaikum.....lama gila2 ana x jenguk blog ni....salah satu sbb dia ana kena join plkn...so x bleh la nk berhinggap depan pc ni lama2 utk tulis blog..... arini walaupun skit ana nk kongsi jga....ana harap bermanfaat la ye.....

perkongsian ni just nk muhasabah diri kita ja balik......kadang2 kita selalu ingat kita je la manusia yg ditindas kat dunia ni.....kita selalu fikir.......

"org x faham aku...."
"org x nak kwn dgn aku...."
"org hanya nk aku ja jaga perasaan diaorg..perasaan aku sapa nk jaga"
"knapa aku x punya sahabat sejati n so on"....

antara luahan2 perasaan seseorang insan dikala berseorangan...selalu fikir dia yg plg bnyk masalah.....padahal tanpa kita semua sedar semua tu kita yg create sendiri...klau kita x jadikan benda tu x kan jadi punya......maksudnya persoalan2 yg kita sendiri lontarkan yg menganggap masalah pada kita x kan jadi klau kita tahu mengendalikannya......

contohnya...klau kita kata orang x faham kita.....kita ni sudahkah cuba utk memahami orang lain...skalipun kita dah cuba memahami orang tp org masih tidak memahami kita...cuba kita fikir kelakuan kita,perbuatan kita yg mungkin membuatkan orang susah mendampingi kita utk memahami kita.......

klau kita kata kita x dak kawan....kita yg sebenarnya tidak mencari kawan..atau mungkin kita yg tidak membuka peluang kpd org lain utk berkawan dengan kita.......mcm tu la lbih kurang contoh2nya.....so yg ni yg ana nk share dgn diri ana dan sahabat semua....semuanya bermula dengan kita....setiap pilihan tu kita yg tentukan........tpi2 dalam menentukan sesuatu pastikan Allah sentiasa bersama.....then lg satu...walupun kdg2 kita dah usaha utk berikan yg terbaik spya kita dapat yg terbaik...kdg2 kita akan diuji...masa tu kita jgn terus rebah dlm perasaan...kita bangkit memohon pada Allah.....


maaf la ye klau mesej arini mcm x btul skit...tpi ana harap ada manfaat kpd org lain dan diri ana juga.......setakat ni ja kut arini...sekali lgi ana minta maaf sbb post arini lintang pukang....

salam...
mujahidah.....













We get what We give !!!

Bismillahirrahmanirahim......

Assalamulaikum.....lama gila2 ana x jenguk blog ni....salah satu sbb dia ana kena join plkn...so x bleh la nk berhinggap depan pc ni lama2 utk tulis blog..... arini walaupun skit ana nk kongsi jga....ana harap bermanfaat la ye.....

perkongsian ni just nk muhasabah diri kita ja balik......kadang2 kita selalu ingat kita je la manusia yg ditindas kat dunia ni.....kita selalu fikir.......

"org x faham aku...."
"org x nak kwn dgn aku...."
"org hanya nk aku ja jaga perasaan diaorg..perasaan aku sapa nk jaga"
"knapa aku x punya sahabat sejati n so on"....

antara luahan2 perasaan seseorang insan dikala berseorangan...selalu fikir dia yg plg bnyk masalah.....padahal tanpa kita semua sedar semua tu kita yg create sendiri...klau kita x jadikan benda tu x kan jadi punya......maksudnya persoalan2 yg kita sendiri lontarkan yg menganggap masalah pada kita x kan jadi klau kita tahu mengendalikannya......

contohnya...klau kita kata orang x faham kita.....kita ni sudahkah cuba utk memahami orang lain...skalipun kita dah cuba memahami orang tp org masih tidak memahami kita...cuba kita fikir kelakuan kita,perbuatan kita yg mungkin membuatkan orang susah mendampingi kita utk memahami kita.......

klau kita kata kita x dak kawan....kita yg sebenarnya tidak mencari kawan..atau mungkin kita yg tidak membuka peluang kpd org lain utk berkawan dengan kita.......mcm tu la lbih kurang contoh2nya.....so yg ni yg ana nk share dgn diri ana dan sahabat semua....semuanya bermula dengan kita....setiap pilihan tu kita yg tentukan........tpi2 dalam menentukan sesuatu pastikan Allah sentiasa bersama.....then lg satu...walupun kdg2 kita dah usaha utk berikan yg terbaik spya kita dapat yg terbaik...kdg2 kita akan diuji...masa tu kita jgn terus rebah dlm perasaan...kita bangkit memohon pada Allah.....


maaf la ye klau mesej arini mcm x btul skit...tpi ana harap ada manfaat kpd org lain dan diri ana juga.......setakat ni ja kut arini...sekali lgi ana minta maaf sbb post arini lintang pukang....

salam...
mujahidah.....