Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sunday, 30 June 2013

Jalinan Kasih

Bismillahirrahmanirahim...Segala Pujian hanya bagi Allah...

Assalamualaikum wahai kertas maya buat coretan jari menaip keyboard.....Kesempatan yang Allah beri ditengah malam melayan coretan2 yang ditulis sahabat-sahabat seperjuangan sebelum alam maya ni kukenali...huhu....tajuk Jalinan Kasih ni bukanlah butik pengantin ye...Jalinan Kasih yang ana nak coretkan adalah jalinan kasih yang Allah lemparkan kasih sayang kedalam hati ana dan sahabat-sahabat untuk kami bina ukhuwwah hanya keranaNya.....

Ukhuwwah yang terbina dengan adik-adik di KMPP pada bulan lepas sangat terkesan dihati..Sebelum amanah itu dipikul masih belum terasa tanggungjawab itu....Tapi mulai 27 Mei 2013 ,apabila mendapat adik-adik sebagai amanah dari ibubapa mereka,dari kolej dan yang lebih nyata adalah daripada Allah amanah itu mulai terasa beratnya..Beratnya amanah untuk memberi bimbingan dan perkongsian-perkongsian yang dapat membantu mereka untuk menjadi insan yang terbaik buat ummah,dalam masa yang sama untuk memperbaiki diri dan menjadi teladan buat adik-adik..22 insan mulia yang hadir dalam hidupku selama seminggu ,Allah yang telah hadirkan mereka dalam hidup ini untuk membimbing dan terbimbing sekali...Amanah itu lebih terasa berat setelah meninggalkan mereka setelah seminggu..Kerana setelah tinggalkan mereka itulah amanah yang sebenar...betul atau tidak tunjuk ajar yang diberi??.betul atau tidak teladan?? betul atau tidak jalan yang ditunjukkan?? Segala2nya menjadi persoalan..Kesusahan mereka dapat dirasai sama,namun untuk membantu tak mampu.. Semoga adik-adik berjaya di KMPP ya..dan semoga Rahmat dan Hidayah Allah sentiasa bersama adik-adik....


Special to adik-adik yang akak sayang,akak tulis entri ni sebenarnya untuk adik-adik sebab dah sebulan akak tinggalkan 'amanah' akak di KMPP untuk adik-adik berdiri belajar manis,masam,masin,pahit kehidupan.....Mungkin adik-adik tak baca entri ni tapi akak yakin 'signal' rindu telah akak hantar ke KMPP untuk adik-adik..harap2 sampai...huhu....Waktu kita bersama kali terakhir tu akak pernah cakap yang setiap daripada adik-adik akak ni ada kelebihan masing-masing tapi akak x cakap pun apa kelebihan tu...sebabnya akak nak adik-adik kenal sendiri dengan kelebihan adik-adik,barulah adik-adik akn dapat menfaatkan kelebihan adik-adik tu...Tapi dengan menulis entri special ni akak nak rungkaikan kelebihan adik-adik yang akak sangat kagum supaya klau2 sapa2 yang terbca entri ni dalam kalangan adik-adik dapatlah kenali sahabat2 dan diri sendiri..(klau ada yang x kenal lagi)...huhu...tapi adik2 ni apa yg akak nmpak la sepanjang kita bersama,adik2 pasti lebih kenal dengan diri sendiri kaaannn.....



Akak nak mula dengan shima dlu,shima tegas dan tetap pendirian....so,shimaa mesti sng buat keputusan. dan satu lgi tegas dlm keayuan....shafiqah berani tampil kehadapan seblum org len klau ada apa2 dan berani suarakan pndapat....syazwan pula seorang yang ceria dn sgt teror english,nanti ajar akak yg lemah ni ye...fakruddin pandai buat lawak (klau gabung dgn syazwan sgt sesuai) dan sgt kreatif dalam bg idea...afiqah pula pandai menyampaikan cerita mcm ada ciri2 pengajar....syamira pula akak nmpak mcm ada gaya pandai berbahasa dn kreatif...sasi seorang yang smart,kata2 sasi tersusun dan brkeyakinan....farhana seorang yang bersungguh2 sntiasa berusaha untuk maju kedpn....rinafarhana pula sangat ayu dan ada senyuman yg manis...aina ada gaya kepimpinan dn pandai brcakap...(org yg pndai brckp x semestinya perlu bnyk ckp kaan)...hock seng , first time dh nmpak gaya seorg yg rajin dan ada ciri2 boleh memimpin jugak....syafini seorang yg kreatif dan pandai bermain dgn bahasa yg berbunga2 dn hati lembut....Nanie, akak nmpak kelembutan hati nanie dan nanie ni mcm boleh dn senang sesuaikan diri kat mna2...nisha ,seorang yg aktif dan suka keluarkn pndangan...it really help in conversation....ainy,pemalu tapi senang mesra klau dh approach dia dn lembut jgak...aqasha,nmpak semngat nak belajar bersungguh2 dn akak rsa aqasha ni pendengar yg setia jgak....Bismi,bnyak idea dalam pikiran dia..so kak harap bismi akan lontarkan idea2...bismi nmpk gaya mcm seorg pemikir...hafiz pula, nmpk tegas dn gaya orang rajin dan akak yakin hafiz msti rajin dn hafiz ada ciri2 untuk bgi nasihat kat org dn hati yg lembut.....khalisah seorang yg ayu dan pendiam n khalisah ada senyuman yg manis.....syatul pandai bawa diri dn peramah jugak dn stu lg akak nmpak syatul ni rajin jgak...addina,seorang yg hati dan karakter yg lembut dan senang nk terima pndgn org dn berkongsi dgn org lain...fattah pula, watak ikut keadaan mcm boleh sesuaikan watak ikut mna yg sesuai..pendiam, pandai berckp bila dh mula brckp dn kreatif.....last but not least,shikin,aina,dn twins(aqilah dn athirah) akak minta maaf sbb kita kenal sekejap sgt tapi akak yakin korang pun mesti ada kelebihan yg hebat.........Akak saja jaa buat entri ni sebagai kenangan akak bersama2 dgn adik2 semua.....All the best ya adik2...dalam apa2 yg kita buat,kita lakukan dengan bersungguh2 yaaa....Adik2 pasti ada kelebihan2 lain yg lebih hebat dan bermanfaat untuk org lain,ini hanya daripada apa yg akak sempat rungkaikan....Semoga ukhuwwah dan tautan kasih yg terbina berkekalan hingga ke syurgaNya...InsyaaAllah...




Kepada adik2 yg muslim.....Salam Ramadhan buat adik2,semoga Ramadhan tahun ini lebih baik daripada yang sebelumnya..Dalam mengejar kejayaan dunia kita jgan abaikan bekalan kita untuk akhirat ye...Amalan2 yang kita sempat kumpul di persinggahan didunia inilah kejayaan yg sebenar di akhirat kelak....Setiap perintah Allah tunaikan dengan baik dan ikhlas yaa....Dan ilmu akhirat pun jangan tinggal sebab klau x dak ilmu kita x dapat nak kumpul bekalan dengan sebaiknya untuk hari akhirat nanti....Sama-sama kita kejar Syurga ya..
(^_^)...

notajari : entri kali ni special untuk adik2 akak di kmpp....jadi minta maaf yaa klau pengisian ni manfaatnya kurang...segala kedhaifan dari diri yg lemah ini....

Segalanya daripada Allah...ambil yg baik,buang yg buruk,betulkan yg salah....


salam bakal jenazah,
mujahidah...

Jalinan Kasih

Bismillahirrahmanirahim...Segala Pujian hanya bagi Allah...

Assalamualaikum wahai kertas maya buat coretan jari menaip keyboard.....Kesempatan yang Allah beri ditengah malam melayan coretan2 yang ditulis sahabat-sahabat seperjuangan sebelum alam maya ni kukenali...huhu....tajuk Jalinan Kasih ni bukanlah butik pengantin ye...Jalinan Kasih yang ana nak coretkan adalah jalinan kasih yang Allah lemparkan kasih sayang kedalam hati ana dan sahabat-sahabat untuk kami bina ukhuwwah hanya keranaNya.....

Ukhuwwah yang terbina dengan adik-adik di KMPP pada bulan lepas sangat terkesan dihati..Sebelum amanah itu dipikul masih belum terasa tanggungjawab itu....Tapi mulai 27 Mei 2013 ,apabila mendapat adik-adik sebagai amanah dari ibubapa mereka,dari kolej dan yang lebih nyata adalah daripada Allah amanah itu mulai terasa beratnya..Beratnya amanah untuk memberi bimbingan dan perkongsian-perkongsian yang dapat membantu mereka untuk menjadi insan yang terbaik buat ummah,dalam masa yang sama untuk memperbaiki diri dan menjadi teladan buat adik-adik..22 insan mulia yang hadir dalam hidupku selama seminggu ,Allah yang telah hadirkan mereka dalam hidup ini untuk membimbing dan terbimbing sekali...Amanah itu lebih terasa berat setelah meninggalkan mereka setelah seminggu..Kerana setelah tinggalkan mereka itulah amanah yang sebenar...betul atau tidak tunjuk ajar yang diberi??.betul atau tidak teladan?? betul atau tidak jalan yang ditunjukkan?? Segala2nya menjadi persoalan..Kesusahan mereka dapat dirasai sama,namun untuk membantu tak mampu.. Semoga adik-adik berjaya di KMPP ya..dan semoga Rahmat dan Hidayah Allah sentiasa bersama adik-adik....


Special to adik-adik yang akak sayang,akak tulis entri ni sebenarnya untuk adik-adik sebab dah sebulan akak tinggalkan 'amanah' akak di KMPP untuk adik-adik berdiri belajar manis,masam,masin,pahit kehidupan.....Mungkin adik-adik tak baca entri ni tapi akak yakin 'signal' rindu telah akak hantar ke KMPP untuk adik-adik..harap2 sampai...huhu....Waktu kita bersama kali terakhir tu akak pernah cakap yang setiap daripada adik-adik akak ni ada kelebihan masing-masing tapi akak x cakap pun apa kelebihan tu...sebabnya akak nak adik-adik kenal sendiri dengan kelebihan adik-adik,barulah adik-adik akn dapat menfaatkan kelebihan adik-adik tu...Tapi dengan menulis entri special ni akak nak rungkaikan kelebihan adik-adik yang akak sangat kagum supaya klau2 sapa2 yang terbca entri ni dalam kalangan adik-adik dapatlah kenali sahabat2 dan diri sendiri..(klau ada yang x kenal lagi)...huhu...tapi adik2 ni apa yg akak nmpak la sepanjang kita bersama,adik2 pasti lebih kenal dengan diri sendiri kaaannn.....



Akak nak mula dengan shima dlu,shima tegas dan tetap pendirian....so,shimaa mesti sng buat keputusan. dan satu lgi tegas dlm keayuan....shafiqah berani tampil kehadapan seblum org len klau ada apa2 dan berani suarakan pndapat....syazwan pula seorang yang ceria dn sgt teror english,nanti ajar akak yg lemah ni ye...fakruddin pandai buat lawak (klau gabung dgn syazwan sgt sesuai) dan sgt kreatif dalam bg idea...afiqah pula pandai menyampaikan cerita mcm ada ciri2 pengajar....syamira pula akak nmpak mcm ada gaya pandai berbahasa dn kreatif...sasi seorang yang smart,kata2 sasi tersusun dan brkeyakinan....farhana seorang yang bersungguh2 sntiasa berusaha untuk maju kedpn....rinafarhana pula sangat ayu dan ada senyuman yg manis...aina ada gaya kepimpinan dn pandai brcakap...(org yg pndai brckp x semestinya perlu bnyk ckp kaan)...hock seng , first time dh nmpak gaya seorg yg rajin dan ada ciri2 boleh memimpin jugak....syafini seorang yg kreatif dan pandai bermain dgn bahasa yg berbunga2 dn hati lembut....Nanie, akak nmpak kelembutan hati nanie dan nanie ni mcm boleh dn senang sesuaikan diri kat mna2...nisha ,seorang yg aktif dan suka keluarkn pndangan...it really help in conversation....ainy,pemalu tapi senang mesra klau dh approach dia dn lembut jgak...aqasha,nmpak semngat nak belajar bersungguh2 dn akak rsa aqasha ni pendengar yg setia jgak....Bismi,bnyak idea dalam pikiran dia..so kak harap bismi akan lontarkan idea2...bismi nmpk gaya mcm seorg pemikir...hafiz pula, nmpk tegas dn gaya orang rajin dan akak yakin hafiz msti rajin dn hafiz ada ciri2 untuk bgi nasihat kat org dn hati yg lembut.....khalisah seorang yg ayu dan pendiam n khalisah ada senyuman yg manis.....syatul pandai bawa diri dn peramah jugak dn stu lg akak nmpak syatul ni rajin jgak...addina,seorang yg hati dan karakter yg lembut dan senang nk terima pndgn org dn berkongsi dgn org lain...fattah pula, watak ikut keadaan mcm boleh sesuaikan watak ikut mna yg sesuai..pendiam, pandai berckp bila dh mula brckp dn kreatif.....last but not least,shikin,aina,dn twins(aqilah dn athirah) akak minta maaf sbb kita kenal sekejap sgt tapi akak yakin korang pun mesti ada kelebihan yg hebat.........Akak saja jaa buat entri ni sebagai kenangan akak bersama2 dgn adik2 semua.....All the best ya adik2...dalam apa2 yg kita buat,kita lakukan dengan bersungguh2 yaaa....Adik2 pasti ada kelebihan2 lain yg lebih hebat dan bermanfaat untuk org lain,ini hanya daripada apa yg akak sempat rungkaikan....Semoga ukhuwwah dan tautan kasih yg terbina berkekalan hingga ke syurgaNya...InsyaaAllah...




Kepada adik2 yg muslim.....Salam Ramadhan buat adik2,semoga Ramadhan tahun ini lebih baik daripada yang sebelumnya..Dalam mengejar kejayaan dunia kita jgan abaikan bekalan kita untuk akhirat ye...Amalan2 yang kita sempat kumpul di persinggahan didunia inilah kejayaan yg sebenar di akhirat kelak....Setiap perintah Allah tunaikan dengan baik dan ikhlas yaa....Dan ilmu akhirat pun jangan tinggal sebab klau x dak ilmu kita x dapat nak kumpul bekalan dengan sebaiknya untuk hari akhirat nanti....Sama-sama kita kejar Syurga ya..
(^_^)...

notajari : entri kali ni special untuk adik2 akak di kmpp....jadi minta maaf yaa klau pengisian ni manfaatnya kurang...segala kedhaifan dari diri yg lemah ini....

Segalanya daripada Allah...ambil yg baik,buang yg buruk,betulkan yg salah....


salam bakal jenazah,
mujahidah...