Pages

ALLAH SLAVE

Nisa' Pemburu Syahid

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Saturday, 6 November 2010

Life is fun!!


Bismillahirahmanirahim...
Segala Pujian hny bg Allah....


Assalamualaikum,
kpd blogku..ana minta maaf sangat2 sbb rupa-rupanya selama ana 'berdating' dgn kamu ana x bagi salam pun..aduh minta maaf,mcm na leh lupa ntah....ana terperasan bnda ni semalam, so kpd blogku mulai arini ana akn bagi salam dulu eh....
hhmm, nak tulis apa arini eh...mood baru abis exam, so mestila nak enjoy abis2 kat dpn pc ni...
tadi dlm duk 'blog walking' trjumpa satu falsafah, fuh power punya,jadi ana ingat nak kecaikan kaca falsafah tu ikut apa yg ana rasa.....

Sebelum tu ni dia falsafah tu..:>>>>
The wise is the one who learns from his yesterday, struggles for his present day and provides hope for his tomorrow.” “Dream what we want to dream, go where we want to go, be what we want to be, cause we have only one life and one chance to do all the things that we want in life, BUT make sure we have Allah The Almighty in our life!”


haa, ayat first tu memang dah bg ana jd tergamam+malu dan semua perasaan la,mana x nye ana bkn jenis mcm tu....klau bab nak 'hope for yesterday' mungkin ana juara kut sbb suka sgt angan2...tpi lg dua ayat sblm tu, aduh memang terkena muka sendiri la...sbb tu la ana nk tulis kat blog ni sbgai peringatan kat diri ana...


The wise is the one who learns from his yesterday,

memang kita sbgai manusia yg lemah kena sentiasa belajar dari hari lalu kita spya kesilapan masa lalu x diulang dan kebaikan masa lalu ditambahbaikkan....kita kena jdkan kehidupan masa lalu kita sebgai satu memoribilia yg ibrah kpd kita..x kisahla memori yg pahit @ manis,mesti ada sesuatu disebalik semua yg berlaku....sbgai contoh yg dpt ana bw kat sini,contoh waktu peperiksaan prtghn tahn kita dpt keputusan yg teruk sbbnya kita sendiri yg x bc buku(ingat dah pandai sgt la katakan)..Jadi utk priksaan akhir thn pula kita kena ubah sikap kita utk buat persediaan awal sblm pepriksaan spy x mengulangi kesilapan masa lalu....ana tahu cth ni cth biasa,so mesti ada yg ckp x bes..tpi x kisahla sbb bg ana yg biasa tu la yg ana selalu lupa....



struggles for his present day

klau hari smlm kita bljr ,hari ini kita kena usaha yg trbaik,Rasulullah pun prnh bersabda " berkerjalah seperti kamu akan hidup seribu tahun,dn beramallah seperti kamu akan mati esok hari"...jd buatlah yg terbaik pd hari ni spy hasilnya dpt kita nikmati seribu tahun....


provides hope for his tomorrow.”

yg ni mesti semua org suka,ana pun suka...angan-angan(siapala x suka angan)....angan-angan la satu perkara yg sgt nikmat dan senang...x yah keluar duit,tenaga,atau apa2 saja.....kita hny perlukan otak yg penuh imaginasi dan hati yg bersih spy angan2 kita bkn benda2 yg merepek....walaupun angan2 ni bebas tpi kita masih kena kawal angan2 kita spy angan2 kita akn mmbw kebaikan dan bkn keburukan....jgnla kita angan2 bnda yg memang kita tahu x kan jd,contohnya angan2 nak jumpa Neil Armstrong kat bulan(mustahil..mustahil)...bila kita dah impikan utk lakukan sesuatu pd hari esok maka kita kena usaha utk laksanakan..x besla klau angan2 bkn main bnyk tpi kita x usaha nak dptkannya....Jom angan-angan jom..^_^




“Dream what we want to dream, go where we want to go, be what we want to be, cause we have only one life and one chance to do all the things that we want in life, BUT make sure we have Allah The Almighty in our life!”

Ayat ni ramai org pakai,kita manusia slalu ckp 'enjoyla brother,hidup sekali je'...tpi kena ingat mati pun sekali juga brother....memang btul hidup sekali saja dan memang wajar dan sgt patut klau kita enjoy hidup yg sekali tu...tpi kena ingat biar kita enjoy dgn rahmat Allah,dgn berkat Allah dan dgn Allah sentiasa di hati kita...mksud enjoy kat sini bkn pergi disko tpi ckp dlm hati kita ingat Allah...klau ingat Allah x kan pergi punya disko tu....jd, enjoy kat sini brmaksud perjuangkan islam,bangkitkan agama Allah,buat perintah Allah dn tinggalkan semua larangan Allah...InsyaAllah klau ikhlas buat semua tu kerana Allah,Allah akan bg "keenjoyan" dlm hati kita....'Dream what we want' ,jd 'dream' la sesuatu yg hebat sprti nak gi Palestin pi lwn Israel ke..bknnya 'dream' nak kahwin dgn Angelina Jolie....'go where we want to go',tetapkan dlm hati ke mana saja kita pergi biar tempat tu bkn tmpt yg Allah larang...bnyk tempat yg elok2 yg ada utk dipergi,so pergi je la yg pasti x lggr syariat....haa yg last ni best,last but not least..'be what we wanna be'....jd la apa saja yg kita nak jd...tpi pastikan impian kita akn mnjdkan kita orang bkn beruang....jd insan yg berguna sbb "Sebaik-baik manusia ialah yg berguna kpd org lain"....


ok,mungkin takat tu je kut dpt ana kupaskan slps buh Fab+dynamo+diaia pd otak ana ni...ye la ana ni bkn la tere sgt jd kena merangkak-rangkak la tulis satu perenggan.....semoga bermanfaat buat diriku yg sering terlupa.....ok InsyaAllah jumpa lg blog...Assalamualaikum(kna ubah tabiat lama yg x bg salam)


semua yg baik itu dari Pencipta dn sgla yg buruk itu dari yg tercipta...

salam hambaAllah...

Life is fun!!


Bismillahirahmanirahim...
Segala Pujian hny bg Allah....


Assalamualaikum,
kpd blogku..ana minta maaf sangat2 sbb rupa-rupanya selama ana 'berdating' dgn kamu ana x bagi salam pun..aduh minta maaf,mcm na leh lupa ntah....ana terperasan bnda ni semalam, so kpd blogku mulai arini ana akn bagi salam dulu eh....
hhmm, nak tulis apa arini eh...mood baru abis exam, so mestila nak enjoy abis2 kat dpn pc ni...
tadi dlm duk 'blog walking' trjumpa satu falsafah, fuh power punya,jadi ana ingat nak kecaikan kaca falsafah tu ikut apa yg ana rasa.....

Sebelum tu ni dia falsafah tu..:>>>>
The wise is the one who learns from his yesterday, struggles for his present day and provides hope for his tomorrow.” “Dream what we want to dream, go where we want to go, be what we want to be, cause we have only one life and one chance to do all the things that we want in life, BUT make sure we have Allah The Almighty in our life!”


haa, ayat first tu memang dah bg ana jd tergamam+malu dan semua perasaan la,mana x nye ana bkn jenis mcm tu....klau bab nak 'hope for yesterday' mungkin ana juara kut sbb suka sgt angan2...tpi lg dua ayat sblm tu, aduh memang terkena muka sendiri la...sbb tu la ana nk tulis kat blog ni sbgai peringatan kat diri ana...


The wise is the one who learns from his yesterday,

memang kita sbgai manusia yg lemah kena sentiasa belajar dari hari lalu kita spya kesilapan masa lalu x diulang dan kebaikan masa lalu ditambahbaikkan....kita kena jdkan kehidupan masa lalu kita sebgai satu memoribilia yg ibrah kpd kita..x kisahla memori yg pahit @ manis,mesti ada sesuatu disebalik semua yg berlaku....sbgai contoh yg dpt ana bw kat sini,contoh waktu peperiksaan prtghn tahn kita dpt keputusan yg teruk sbbnya kita sendiri yg x bc buku(ingat dah pandai sgt la katakan)..Jadi utk priksaan akhir thn pula kita kena ubah sikap kita utk buat persediaan awal sblm pepriksaan spy x mengulangi kesilapan masa lalu....ana tahu cth ni cth biasa,so mesti ada yg ckp x bes..tpi x kisahla sbb bg ana yg biasa tu la yg ana selalu lupa....



struggles for his present day

klau hari smlm kita bljr ,hari ini kita kena usaha yg trbaik,Rasulullah pun prnh bersabda " berkerjalah seperti kamu akan hidup seribu tahun,dn beramallah seperti kamu akan mati esok hari"...jd buatlah yg terbaik pd hari ni spy hasilnya dpt kita nikmati seribu tahun....


provides hope for his tomorrow.”

yg ni mesti semua org suka,ana pun suka...angan-angan(siapala x suka angan)....angan-angan la satu perkara yg sgt nikmat dan senang...x yah keluar duit,tenaga,atau apa2 saja.....kita hny perlukan otak yg penuh imaginasi dan hati yg bersih spy angan2 kita bkn benda2 yg merepek....walaupun angan2 ni bebas tpi kita masih kena kawal angan2 kita spy angan2 kita akn mmbw kebaikan dan bkn keburukan....jgnla kita angan2 bnda yg memang kita tahu x kan jd,contohnya angan2 nak jumpa Neil Armstrong kat bulan(mustahil..mustahil)...bila kita dah impikan utk lakukan sesuatu pd hari esok maka kita kena usaha utk laksanakan..x besla klau angan2 bkn main bnyk tpi kita x usaha nak dptkannya....Jom angan-angan jom..^_^




“Dream what we want to dream, go where we want to go, be what we want to be, cause we have only one life and one chance to do all the things that we want in life, BUT make sure we have Allah The Almighty in our life!”

Ayat ni ramai org pakai,kita manusia slalu ckp 'enjoyla brother,hidup sekali je'...tpi kena ingat mati pun sekali juga brother....memang btul hidup sekali saja dan memang wajar dan sgt patut klau kita enjoy hidup yg sekali tu...tpi kena ingat biar kita enjoy dgn rahmat Allah,dgn berkat Allah dan dgn Allah sentiasa di hati kita...mksud enjoy kat sini bkn pergi disko tpi ckp dlm hati kita ingat Allah...klau ingat Allah x kan pergi punya disko tu....jd, enjoy kat sini brmaksud perjuangkan islam,bangkitkan agama Allah,buat perintah Allah dn tinggalkan semua larangan Allah...InsyaAllah klau ikhlas buat semua tu kerana Allah,Allah akan bg "keenjoyan" dlm hati kita....'Dream what we want' ,jd 'dream' la sesuatu yg hebat sprti nak gi Palestin pi lwn Israel ke..bknnya 'dream' nak kahwin dgn Angelina Jolie....'go where we want to go',tetapkan dlm hati ke mana saja kita pergi biar tempat tu bkn tmpt yg Allah larang...bnyk tempat yg elok2 yg ada utk dipergi,so pergi je la yg pasti x lggr syariat....haa yg last ni best,last but not least..'be what we wanna be'....jd la apa saja yg kita nak jd...tpi pastikan impian kita akn mnjdkan kita orang bkn beruang....jd insan yg berguna sbb "Sebaik-baik manusia ialah yg berguna kpd org lain"....


ok,mungkin takat tu je kut dpt ana kupaskan slps buh Fab+dynamo+diaia pd otak ana ni...ye la ana ni bkn la tere sgt jd kena merangkak-rangkak la tulis satu perenggan.....semoga bermanfaat buat diriku yg sering terlupa.....ok InsyaAllah jumpa lg blog...Assalamualaikum(kna ubah tabiat lama yg x bg salam)


semua yg baik itu dari Pencipta dn sgla yg buruk itu dari yg tercipta...

salam hambaAllah...